Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022_persbericht IEG

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

De beurs trok 25 procent minder bezoekers dan de vorige editie die 25 maanden in januari 2022 geleden plaats vond. Toch noemt de organisatie de resultaten van de editie van 2022 “boven verwachting”. De beurs trok veel zakelijke bezoekers. Deze troffen naast de uitgebreide beursvloer, een programma van lezingen, nationale en internationale wedstrijdstrijden, en demonstraties.

Sigep China

Een belangrijk moment tijdens de beurs was de lancering van Sigep China. Organisator Italian Exhibition Group wil Sigep internationaliseren. Hiervoor sloot de beursorganisatie een overeenkomst met Koelnmesse GmbH. De eerste editie van Sigep China vindt plaats van 19 tot en met 21 april 2021 in Shenzhen tegelijkertijd met Anufood China.

Wedstrijden

Sigep 2022 bevestigde de rol van de vakbeurs als locatie voor belangrijke wedstrijden. Zo vond de selectie van het Italiaanse team voor de Gelato European Cup tijdens Sigep 2023 plaats. En wordt Sigep in 2024 ook de locatie voor de Gelato World Cup.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Trends in de sector

Tijdens Sigep 2022 was er aandacht voor trends. De afgelopen twee jaar werden gekenmerkt door de vele beperkingen vanwege de coronapandemie. De sector reageerde daarop met ontwikkeling: zoals het digitaliseren van distributiekanalen, meer aandacht voor opleidingen, investeren in onderzoek en verdere ontwikkeling van het assortiment. Er kwam meer aandacht voor gezonde voeding en voedselintoleranties en voor energiebesparing. Duurzaamheid was een belangrijk thema.

Loyaliteit kenmerkt de relatie tussen de klant en de ondernemer. Volgens onderzoek van de NDP Group is 93 procent van de klanten bereid om terug te keren naar hetzelfde verkooppunt. Uit cijfers blijkt ook de ijs, patisserie, chocolade, bakkerij en koffiesector aan het herstellen in. In 2021 waren deze in Italië 9,5 miljard euro waard.

De datum voor de volgende editie van Sigep is al bekend. Van 21 tot en met 25 januari 2023 in Rimini Expo Centre.

 

Dossiers
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.