Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan.

Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen. De noviteiten lijken dit jaar vooral te zitten in de kleinere dingen: een aantal nieuwe smaken, een sensor aan een ijsvitrine, andere maten ijsmachines. Maar ook trends van 2018 zien we weer terug. Zo zijn vegan en zwart ijs nog volop te zien op de beurs. Grondstoffenproducent Rubicone presenteert dit jaar wederom Black Hawaii ijs, op een prominente plek op de stand.

De unicorn-rage is ook al even aan de gang, maar lijkt nog niet op zijn retour. Op diverse stands is unicorn ijs te zien en te proeven. PreGel heeft zelfs een heel concept rondom deze smaak voor kinderen ontwikkeld, compleet met lepeltjes die donkerblauw kleuren zodra ze met het koude ijs in aanraking komen. De opvallende blauwe kleur van het ijs is overigens te danken aan Spirulina, een natuurlijke kleurstof. En dat is voor steeds meer ouders een belangrijk pluspunt.

Valmar heeft een grote productielijn voor de ambachtelijke ijsbereider meegenomen naar Italië. Dit is een continusysteem, maar wel ambachtelijk. Volgens Martin van Rossum van Valmar legt uit: “Het is een systeem voor de grotere productie en bestaat uit losse units die gekoppeld kunnen worden. Maar omdat we niet met een continuvriezer werken, blijft het wel ambachtelijk bereid ijs.”

Ook vandaag is Vakblad IJs! we nog op de beurs, dus houdt de berichtgeving in de gaten!

Lees ook
Open House PreGel Benelux

Open House PreGel Benelux

Op maandag 10 februari organiseert PreGel Benelux haar jaarlijks terugkerende Open House. PreGel is een Italiaans familiebedrijf dat vandaag de dag uitgegroeid is tot wereldleider op het gebied van ingrediënten voor ijs en patisserie. Verspreid over de hele wereld heeft het bedrijf meer dan 20 filialen en 25 International Training Centers.

Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de inspecteurs van Houwers Groep open trainingen door het hele land. De nieuwe Hygiënecode, die vanaf week 51 beschikbaar komt, is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Daarnaast bevat...