Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan.

Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen. De noviteiten lijken dit jaar vooral te zitten in de kleinere dingen: een aantal nieuwe smaken, een sensor aan een ijsvitrine, andere maten ijsmachines. Maar ook trends van 2018 zien we weer terug. Zo zijn vegan en zwart ijs nog volop te zien op de beurs. Grondstoffenproducent Rubicone presenteert dit jaar wederom Black Hawaii ijs, op een prominente plek op de stand.

De unicorn-rage is ook al even aan de gang, maar lijkt nog niet op zijn retour. Op diverse stands is unicorn ijs te zien en te proeven. PreGel heeft zelfs een heel concept rondom deze smaak voor kinderen ontwikkeld, compleet met lepeltjes die donkerblauw kleuren zodra ze met het koude ijs in aanraking komen. De opvallende blauwe kleur van het ijs is overigens te danken aan Spirulina, een natuurlijke kleurstof. En dat is voor steeds meer ouders een belangrijk pluspunt.

Valmar heeft een grote productielijn voor de ambachtelijke ijsbereider meegenomen naar Italië. Dit is een continusysteem, maar wel ambachtelijk. Volgens Martin van Rossum van Valmar legt uit: “Het is een systeem voor de grotere productie en bestaat uit losse units die gekoppeld kunnen worden. Maar omdat we niet met een continuvriezer werken, blijft het wel ambachtelijk bereid ijs.”

Ook vandaag is Vakblad IJs! we nog op de beurs, dus houdt de berichtgeving in de gaten!

Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.