Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan.

Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen. De noviteiten lijken dit jaar vooral te zitten in de kleinere dingen: een aantal nieuwe smaken, een sensor aan een ijsvitrine, andere maten ijsmachines. Maar ook trends van 2018 zien we weer terug. Zo zijn vegan en zwart ijs nog volop te zien op de beurs. Grondstoffenproducent Rubicone presenteert dit jaar wederom Black Hawaii ijs, op een prominente plek op de stand.

De unicorn-rage is ook al even aan de gang, maar lijkt nog niet op zijn retour. Op diverse stands is unicorn ijs te zien en te proeven. PreGel heeft zelfs een heel concept rondom deze smaak voor kinderen ontwikkeld, compleet met lepeltjes die donkerblauw kleuren zodra ze met het koude ijs in aanraking komen. De opvallende blauwe kleur van het ijs is overigens te danken aan Spirulina, een natuurlijke kleurstof. En dat is voor steeds meer ouders een belangrijk pluspunt.

Valmar heeft een grote productielijn voor de ambachtelijke ijsbereider meegenomen naar Italië. Dit is een continusysteem, maar wel ambachtelijk. Volgens Martin van Rossum van Valmar legt uit: “Het is een systeem voor de grotere productie en bestaat uit losse units die gekoppeld kunnen worden. Maar omdat we niet met een continuvriezer werken, blijft het wel ambachtelijk bereid ijs.”

Ook vandaag is Vakblad IJs! we nog op de beurs, dus houdt de berichtgeving in de gaten!

Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...