Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan.

Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen. De noviteiten lijken dit jaar vooral te zitten in de kleinere dingen: een aantal nieuwe smaken, een sensor aan een ijsvitrine, andere maten ijsmachines. Maar ook trends van 2018 zien we weer terug. Zo zijn vegan en zwart ijs nog volop te zien op de beurs. Grondstoffenproducent Rubicone presenteert dit jaar wederom Black Hawaii ijs, op een prominente plek op de stand.

De unicorn-rage is ook al even aan de gang, maar lijkt nog niet op zijn retour. Op diverse stands is unicorn ijs te zien en te proeven. PreGel heeft zelfs een heel concept rondom deze smaak voor kinderen ontwikkeld, compleet met lepeltjes die donkerblauw kleuren zodra ze met het koude ijs in aanraking komen. De opvallende blauwe kleur van het ijs is overigens te danken aan Spirulina, een natuurlijke kleurstof. En dat is voor steeds meer ouders een belangrijk pluspunt.

Valmar heeft een grote productielijn voor de ambachtelijke ijsbereider meegenomen naar Italië. Dit is een continusysteem, maar wel ambachtelijk. Volgens Martin van Rossum van Valmar legt uit: “Het is een systeem voor de grotere productie en bestaat uit losse units die gekoppeld kunnen worden. Maar omdat we niet met een continuvriezer werken, blijft het wel ambachtelijk bereid ijs.”

Ook vandaag is Vakblad IJs! we nog op de beurs, dus houdt de berichtgeving in de gaten!

Lees ook
Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars,...

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

Dit jaar bezoekt de koninklijke familie op Koningsdag Amersfoort. Speciaal voor die gelegenheid ontwikkelde Marco Nijtmans van Patisserie Marco Nijtmans in Amersfoort een doosje met oranje bonbons, een 'Koninklijk doosje'.  "Het was een idee van mijn vrouw" vertelt Marco lachend. "Zij komt uit Zuid Duitsland en is erg enthousiast over het koningshuis....

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw in Vught introduceert de Bonjourtruffel, gemaakt van blonde Dulcey-chocolade, feuilletine en gezouten karamel. Deze truffel is bedoeld als 'cadeautruffel' waarbij om de verpakking een banderol met een wens of bedankje komt. Ook komen de eigenaren Doris en Arthur met nieuwe themaverpakkingen en decoraties. De Bonjourtruffel is een...