Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

18 mei 2020

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn geweest.          

De vijf eindexamenstudenten liepen de afgelopen tijd stage De Rouw. Arthur de Rouw: “Stuk voor stuk hebben we ze zien groeien tot volwaardige patissiers. Er zijn ware kunstenaars bij, indrukwekkend! De eindpresentatie van hun showstukken dient een feestje voor leerlingen, docenten en ouders te zijn. Dat valt nu weg. Daarom zijn we blij, onze leerlingen dit alternatief te kunnen bieden. Leuk ook voor onze klanten om dit vakmanschap te kunnen bewonderen”

De showstukken

Femke en Kelsey_Patisserie de Rouw

Femke (19) heeft gekozen voor het thema bloemen, “omdat ik daar altijd met mijn opa mee bezig was”. Ze is erg tevreden met het eindresultaat, mede dankzij de hulp van Patisserie De Rouw. Kelsey (19) heeft een showstuk gemaakt op het thema Persoonlijke Verzorging, met onderdelen van fashion, verzorging, sport en gezonde voeding. Doordat ze een geslaagd showstuk heeft kunnen maken, weet ze nu zeker dat ze de juiste beroepskeuze heeft gemaakt.

Anique en Else_Patisserie de Rouw
Anique (23) heeft zich laten inspireren door de jungle. “Om de structuur van een boomstam na te bootsen heb ik in chocolade de jaarringen uitgekerfd. Deze daarna opgevuld met pure chocolade en de overtollige chocolade weggehaald. Dankzij de tweejarige stage bij De Rouw ben ik daar goed in geslaagd.” Else (20) heeft ‘At the circus’ als thema, omdat zij tot haar 18e heeft opgetreden bij het Jeugdcircus Il Grigio in Haaren. Haar sierwerkstuk is gebaseerd op de productie Carrousel uit 2008.

Ryemma_Patisserie de Rouw
Ryemma (31) heeft een kunstachtergrond en houdt zich bezig met het maken van tekenfilms. Haar thema is Princess Mononoke, de iconische animatiefilm van Studio Ghibli. Centraal figuur is wolfgodin Mora met op haar rug de geadopteerde mensendochter Mononoke. Met uiteenlopende technieken als vormen gieten, snijden, boetseren, uitrollen, airbrushen en handschilderen met cacaoboter is het haar perfect gelukt de wolvin weer te geven.  

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?