Royal Steensma presenteert natuurlijke fruitvariegato

Bakkerijleverancier Royal Steensma BV werkt hard aan uitbreiding van hun brood- en ijsportfolio. Het bedrijf, specialist en marktleider in gekonfijt fruit, introduceerde op Ice this Day maandag 17 september het concept Fruitease Gelato. Door middel van een koude infusie blijft zacht fruit ook echt zacht én heel – ook als het is gekonfijt, wat het uitermate geschikt maakt als variegato of als topping op een ijscoupe.

“Zacht fruit gaat normaal gesproken kapot tijdens verhitting”, vertelt business development manager Hilco Wagenaar. “Onze koude konfijtmethode kent een proces van vijf à zes dagen, waarbij fruit langzaam wordt ontdooid in een koude, natuurlijke stroop. De stroop trekt via een natuurlijk proces van osmose in de vrucht en dat levert aan het einde een zoet, maar 100 procent fruitproduct op dat ook in de diepvries blijft staan.”

Fruitease Gelato is makkelijk schepbaar, heeft 50 tot 60 procent fruitaandeel en een brix van 62. “In verhouding zit er veel meer fruit in dan in een variegato”, vult collega Johan René de Winter (accountmanager Noord) aan. “Fruitease Gelato is een natuurlijk product; het bevat geen kunstmatige toevoegingen. Het past in de huidige foodtrends en levert een pure smaakbeleving op.”

Het product is zó nieuw dat Steensma nog werkt aan een verpakking ervoor. Naar verwachting is het geïnfuseerde fruit in de smaken bosbes, aardbei, vossenbes, zure kers, appel en sinaasappel leverbaar vanaf komend ijsseizoen. Meer informatie: www.steensma.com.