Grondstoffen

Royal Steensma introduceert nieuwe coating

Foto: Royal Steensma/www.steensma.com

Royal Steensma introduceert een nieuwe smaak in de range Chocuise Souplesse-coatings: kers. De Souplesse-coatings worden het meeste gebruikt als decoratie op soesjes, cake, koek, muffins, wafels en bladerdeeg of als donut coating en vormen een goed alternatief voor fondant. Souplesse is een uniek product dat kan worden gebruikt in de chocoladefontein.

Tempereren niet nodig

Het bijzondere aan Souplesse is dat de bakker dit chocoproduct niet hoeft te tempereren en terug te koelen. Opwarmen volstaat: daarmee maak je de coating vloeibaar en kun je ermee aan de slag. Souplesse was al verkrijgbaar in verschillende kleuren en smaken, zoals wit (vanille), puur en melk, karamel, sinaasappel, limoncello, banaan, aardbei, pistache, advocaat en hazelnoot. Daar komt nu de smaak kers bij.

Souplesse wordt toegepast als een product dat via de vriezer of koeling wordt verwerkt. De coating hardt niet volledig uit, maar blijft flexibel waardoor het niet afknapt van het product. Souplesse hecht heel goed aan het product en geeft een optimale glans. De gehele Souplesse-range is RSPO SG, de cacao-houdende varianten zijn bovendien ook UTZ-gecertificeerd.

Over Royal Steensma

Royal Steensma is een professioneel en innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail- , brood- , banket- , chocolade- en ijsindustrie. De organisatie produceert onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen productiefaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen. Royal Steensma is nationaal en internationaal actief en is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van bakkerijgrondstoffen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *