Royal Steensma introduceert nieuwe coating

Chocuise Souplesse kers

Royal Steensma introduceert een nieuwe smaak in de range Chocuise Souplesse-coatings: kers. De Souplesse-coatings worden het meeste gebruikt als decoratie op soesjes, cake, koek, muffins, wafels en bladerdeeg of als donut coating en vormen een goed alternatief voor fondant. Souplesse is een uniek product dat kan worden gebruikt in de chocoladefontein.

Tempereren niet nodig

Het bijzondere aan Souplesse is dat de bakker dit chocoproduct niet hoeft te tempereren en terug te koelen. Opwarmen volstaat: daarmee maak je de coating vloeibaar en kun je ermee aan de slag. Souplesse was al verkrijgbaar in verschillende kleuren en smaken, zoals wit (vanille), puur en melk, karamel, sinaasappel, limoncello, banaan, aardbei, pistache, advocaat en hazelnoot. Daar komt nu de smaak kers bij.

Souplesse wordt toegepast als een product dat via de vriezer of koeling wordt verwerkt. De coating hardt niet volledig uit, maar blijft flexibel waardoor het niet afknapt van het product. Souplesse hecht heel goed aan het product en geeft een optimale glans. De gehele Souplesse-range is RSPO SG, de cacao-houdende varianten zijn bovendien ook UTZ-gecertificeerd.

Over Royal Steensma

Royal Steensma is een professioneel en innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail- , brood- , banket- , chocolade- en ijsindustrie. De organisatie produceert onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen productiefaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen. Royal Steensma is nationaal en internationaal actief en is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van bakkerijgrondstoffen.

Lees ook
Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. Food Innovation Academy Food Innovation Academy is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie,...

Allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie

Allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie

Van 2 tot en met 8 november zetten Royal Steensma en Lamb Weston zich in voor de Week van de Levensmiddelenindustrie. In het kader van FutureProef: de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland, verzorgt Royal Steensma gastlessen op scholen in de regio en opent Lamb Weston donderdag 5 en vrijdag 6 november de deuren voor vmbo-...