Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk maakt De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022

Rosanne Buitenhuis aardbeienslof

Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk uit Enschede wint de wedstrijd De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022. Haar aardbeienslof was de beste van de 40 creaties die op 31 mei tijdens de finale werden beoordeeld.

De zoektocht naar De Beste Aardbeienslof van Nederland werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, door zachtfruitmerk Prestige Fruit. De finale vond plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. De vakjury bestond uit Meester Patissier Hidde de Brabander, patissier Jurgen Koens, patissier Bart de Gans en Prestige-aardbeienteler Jan van den Elzen.

Beste aardbeienslof

De aardbeienslof van Rosanne Buitenhuis werd als beste beoordeeld. Rosanne: “Wat een verrassing! Ik werk nog niet zo lang in de bakkerij, dus dat maakt het extra speciaal. De framboos, citroen en basilicum in mijn slof versterken de smaak van de aardbei. Ik denk dat die unieke smaakcombinatie mijn aardbeienslof zo bijzonder maakt.” Omdat Rosanne zelf aan het werk was in de bakkerij, nam haar chef Henri de Groot – en nr. 3 in 2021 – de eerste felicitaties in ontvangst. Henri: “Ze heeft het fantastisch gedaan en de lat voor volgend jaar nog hoger gelegd. Ik ben supertrots en we gaan morgen lekker aan de bak want deze slof gaan we veel verkopen!” Rosanne ontvangt naast de prestigieuze titel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland’ ook € 3000,- aan Prestige-aardbeien voor in de bakkerij. De tweede en derde prijs gingen naar dit jaar naar Henrik Wullems van De Ambachterij uit Schoonrewoerd en Hans Spitsbaard van Puro Gelato & Caffè uit Ede. 

Gouden combinatie

De sloffen werden anoniem beoordeeld, dus de jury heeft puur op basis van presentatie, technieken en smaak gekozen. De toelichting van voorzitter Hidde de Brabander: “Het blijft altijd spannend hoe mensen reageren op een wedstrijd. Tof om te zien hoe deelnemers vol enthousiasme en passie zijn losgegaan. Uiteraard hebben we op het visuele aspect gelet, maar het gaat niet alleen om het plaatje. Bij een aantrekkelijke buitenkant, hoort ook een hele goede binnenkant. Dat is de gouden combinatie. De aardbeienslof van winnares Rosanne was heel bijzonder en perfect in balans. De smaken, bakaard en presentatie; alles klopte. En de aardbei had de hoofdrol. Het is natuurlijk niet de wedstrijd van het beste gebak, maar van de beste aardbeienslof. Dus de aardbei moet de hero zijn.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief