Robèrt van Beckhoven opent ijssalon en crêperie

Robert van Beckhoven

Naast het KVL-terrein in Oisterwijk opent Robèrt van Beckhoven een ijssalon en crêperie. Een ijssalon was al lange tijd een wens van de meester patissier en boulanger vertelt hij aan Omroep Brabant.  "Want een bakker is veel meer dan alleen maar brood en taarten. De pannenkoek is in beginsel ook brood. Het vroegere brood leek nog het meest op een pannenkoek. Dus het hoort gewoon bij ons vak." 

De ijssalon en de crêperie is gevestigd in de voormalige brandweergarage van de naastgelegen leerfabriek. Hier was al een restaurant gevestigd met de toepasselijke naam De Kazerne. Robèrt en zijn partner Pirjo namen de zaak over van Bart Kolen. Het geld hiervoor kregen ze bijeen met een succesvolle  crowdfundingscampage. Met 2,5 week had het stel de benodigde 250.000 euro bijelkaar.

Vanaf deze week is de ijssalon en crêperie geopend. Klanten kunnen er terecht voor ambachtelijk ijs, pannenkoeken, wafels en besloten feesten. 

Dossiers
Lees ook
Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

In het Antwerpse Borgerhout bevindt zich ruim twee jaar de ijssalon van Koen Speltincx, ‘Borgo Gelato’. De eigenaar, die na dertien jaar werken als verpleger een burn-out kreeg, was altijd al een echte Italiëliefhebber. Toen hij thuis zat, begon hij daarom ook uit interesse met een Basiscursus Gelato aan de Carpigiani University. Zijn passie voor ijs...

Sonneclaer: Biologische melkveehouderij, kampeerboerderij en ijsmakerij

Sonneclaer: Biologische melkveehouderij, kampeerboerderij en ijsmakerij

Zo’n veertig jaar geleden begonnen Barend en Tineke Mul een zwaar vervallen hoeve te pachten in het Drentse Fluitenberg om een melkveebedrijf te beginnen. Vier decennia later runt de familie een biologisch melkveebedrijf, een kampeerboerderij en hebben ze een ijsmakerij onder de naam ‘Sonneclaer’. Waar heeft deze familie hun succes aan te danken en...

Bakeplus helpt de startende ijsbereider

Bakeplus helpt de startende ijsbereider

In juli 2017 opende Xander Struijk IJshoeve Sloten. Een verrassende carrièrekeuze voor de voormalig student tandheelkunde. Nog geen twee jaar na de opening werd IJshoeve Sloten opgenomen in de lijst van vijftien beste ijssalons van Amsterdam. “Ik krijg dezelfde waardering als de grote familiebedrijven, dat voelt goed voor een beginneling.”