Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

12 februari 2020
Foto: Clara Bloemhof

Houwers Groep heeft Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen uitgeroepen tot winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

De Veen nam deel aan maar liefst vijf wedstrijden tijdens de Lekkerste Wedstrijden op Horecava, begin januari in Amsterdam. In de categorieën Lekkerste Frietje en Lekkerste Tosti scoorde de ondernemer brons. Zijn tosti verdiende de Carl Siegert Award.

Directeur Toos Houwers over de werkwijze van Robbert de Veen: “Een gedreven ondernemers familie, met kennis van zaken. Robbert staat open voor anderen, juist daarin ziet hij de meerwaarde van het meedoen aan wedstrijden, bij vakbroeders doet hij inspiratie op. Juist dat motiveert hem in zijn werk”. “Ik voel me enorm vereerd en gewaardeerd met het winnen van deze bokaal!”, reageert De Veen. “Bij de wedstrijden heb ik niets bijzonders gedaan, gewoon zoals wij het altijd doen. Het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze is vanzelfsprekend. Je let op inkoop, THT, temperatuur en al dat soort zaken meer tijdens bedrijfsprocessen én wedstrijden! Vorig jaar had ik voor het eerst meegedaan, de zenuwen bleef ik de baas, om die reden heb ik dit jaar met volle overtuiging aan de wedstrijden meegedaan.”

Het is de eerste keer dat Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal uitreikt. Het inspectiebureau riep de prijs in het leven om het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze te benadrukken. In de eigen bedrijfsvoering, maar zeker ook tijdens wedstrijden. Ook tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, jureren de inspecteurs van het bedrijf tijdens de IJsVak-wedstrijden. De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 staat hiervoor al klaar.

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?