Programma IJs-Vakwedstrijden

Gouden ijsspatel 2019_foto Hans van der Beele

De top-3 van de Gouden IJsspatel 2019, koffie-ijs (Foto: Hans van der Beele)

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van de SVH Meesterijsbereiders hun vakmanschap zien. Zij battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén wedstrijd gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de jury vormen. De tweede wedstrijd wordt een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen een mystery box waarvan ze een sorbet- of roomijsje maken.

De Gouden IJsspatel

Op de tweede beursdag vindt de Gouden IJsspatel plaats. Dit jaar is de wedstrijd smaak kersenijs op waterbasis (sorbet). Voorafgaand aan de beurs vindt er eerst een voorronde plaats. Op 27 januari kunnen de deelnemers hun kersenijs inleveren. De 24 beste deelnemers gaan door naar de eindstrijd op de beurs. Hier draaien ze op 2 maart live hun kersenijs. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt dezelfde dag rond 17.00 bekend gemaakt.

De Gouden IJscreatie

Na een jaar afwezigheid keert de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit haar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus mogelijk dat ijsbereiders niet aan beide wedstrijden mee kunnen doen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien wordt later duidelijk. De organisatie laat wel weten dat de winnaar van IJssalon van het Jaar medio juni bekend wordt gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
De eetbare ijslepels van Ecopoon

De eetbare ijslepels van Ecopoon

Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.