Programma Ice this Day is bekend

1 augustus 2017

Het programma voor Ice this Day, de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum is bekend. Het wordt een dag met interessante sprekers, leerzame en inspirerende workshops en voldoende tijd om te netwerken. Ice this Day vindt plaats op 25 september in de vakschool te Wageningen.

Sprekers

De eerste spreker op Ice this Day is Tiny van Boekel. Deze levensmiddelentechnoloog is een gerenommeerde naam binnen de voedselindustrie. Van Boekel zal spreken over productintegriteit. Wanneer is een product integer? Wanneer is het zichzelf? Van Boekel gaat op zoek naar een antwoord.

De tweede spreker is een specialist op het gebied van voedselveiligheid van de Houwers Groep. Deze specialist gaat in op het thema 'Verwerking van rauwe melk'. De resultaten van het hygiëne benchmarkonderzoek onder de leden van het Ambachtelijk IJscentrum worden tijdens deze presentatie gedeeld.

Workshops

Tijdens Ice this Day zijn er drie workshops. Tom Lueb van Connexie geeft de workshop Payrolling. Wat is payroling en is het interessant voor u of juist niet? Lueb geeft alle ins en outs.

In de workshop van Dirk van Es van Fruit Life gaat over de wedstrijdsmaak 2018. Van Es geeft alle ins en outs over echte bosbessen. Ook benoemt hij de kritische punten bij de bereiding van sorbetijs.

En tot slot is er de workshop Suiker en vetreductie. Wordt dit straks opgelegd of wordt het een verantwoorde keuze? Welke handvaten zijn er om hiermee aan de slag te gaan?

Het programma

  • Het programma op 25 september is:
  • 09:30 - 10:00 Ontvangst
  • 10:00 - 11:00 Plenair – Tiny van Boekel
  • 11:00 - 12:00 Plenair – Houwers Groep
  • 12:00 - 13:00 Lunch
  • 13:00 - 16:00 Roulatie van workshops
  • 16:00 - 16:30 Plenair – Resultaten sensorische onderzoek
  • 16:30 Netwerkborrel

Altijd op de hoogte blijven?