Nieuws
BOOGO
*Foto: Facebook BOOGO

Het idee is innovatief, het businessplan klopt, het distributiesysteem werkt, het ijs is echt lekker en dus bekroonde de Belgische zelfstandigenorganisatie Unizo twee Gentse studenten tot ‘Student-ondernemers van het jaar’. Het levert het tweetal een cheque van €500 op, schrijft De Standaard. Maar het ‘alcohol infused ice cream’ van BOOGO stuit op bezwaren. In de ‘Strawberry daiquiri sorbet with white rhum en Coffee amaretto with a crunch of ginger cookie’ zit namelijk zo’n 5 procent alcohol.

Reden tot zorg bij verslavingsexperts, zoals Tina Van Havere: “Ik heb alle respect voor ondernemers, en ben zeker geen antialcoholactivist, maar als je alcohol aan ijs toevoegt, dan wordt de drempel om op jonge leeftijd te beginnen drinken opnieuw verlaagd. Bovendien proef je amper hoeveel je binnenkrijgt wanneer de alcohol verwerkt zit in een ijsje”, zegt Van Havere. “En dat net nu de opvatting dat de consumptie van alcohol niet aantrekkelijker mag gemaakt worden voor jongeren eindelijk begint door te dringen”.

Bron: Foodlog
*Foto: ‘Alcohol infused ice cream’, BOOGO, Facebook

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *