Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

Van Leeuwen Ice Cream_Flickr

Foto: Van Leeuwen Ice Cream Truck, Flickr

IJsmerk Van Leeuwen opent een pop-up vegan ijssalon in de JuiceBrothers kiosk aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. De twee ondernemingen werken sinds 2017 samen. Het ijs van Van Leeuwen wordt al in twee andere locaties van de JuiceBrothers verkocht, meldt Foodclicks.

Van Leeuwen is een Amerikaans ijsmerk. De broers Ben en Peter van Leeuwen begonnen het bedrijf samen met Ben's vrouw Laura O’Neill in New York. Ze startten met de verkoop van ambachtelijk ijs vanuit een ijswagen in New York. Inmiddels heeft het bedrijf verschillende vestigingen in New York en Los Angeles.

Het merk is bekend vanwege het assortiment veganistisch ijs. Het wordt gemaakt van huisgemaakte cashewmelk, biologische kokosmelk, biologische extra vierge kokosolie, biologische rietsuiker en pure cacaoboter en is verkrijgbaar in smaken als  Cherry, Banana Walnut, Cookie en Pistache.

Bron: Foodclicks

 

Dossiers
Lees ook
Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie...

Hoe snel smelt ijs?

Hoe snel smelt ijs?

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

IJs & co

IJs & co

Aniek Keijsers schreef dit kookboek Ijs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.