Planning trainingen IJscentrum bijna rond

9 mei 2016

WAGENINGEN – De planning van het nieuwe trainingsseizoen van het IJscentrum is zo goed als rond. Dat laat manager Jacques Vos weten. De verwachting is dat het programma eind mei online komt op de site van het IJscentrum: www.ijscentrum.nl. Momenteel staan de examens van de huidige studenten voor de deur. De diploma-uitreiking is 20 juni.

Nieuwe aanwas

Het gaat goed met de aanwas van nieuwe ijsbereiders, liet Vos eind vorig jaar weten bij de jaarvergadering van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).  Zo volgen dit jaar ruim honderd kersverse kandidaten de cursus ‘IJsbereider’. Het gros daarvan haalt het tot het examen; gemiddeld slaagt 90 procent vervolgens ook voor dat examen. Met negen klassen  à 12 cursisten is het aantal nieuwe ijsbereiders ‘stabiel’, aldus de manager.

Veel belangstelling

Goed gaat het ook met de cursussen ‘Gespecialiseerd IJsbereider’ - zowel de cursus Vaktechniek als Technologie - en ‘IJs & Patisserie’: voor beide vakrichtingen is er interesse. “Voor elk een klas vol”, laat Vos weten. Ook de animo voor de ééndaagse cursussen ‘Receptuurberekening’ en ‘IJsmaken vanuit de basis’ die dit najaar plaatsvinden, is groot.

Altijd op de hoogte blijven?