Planning trainingen IJscentrum bijna rond

diploma-uitreiking 2013

WAGENINGEN – De planning van het nieuwe trainingsseizoen van het IJscentrum is zo goed als rond. Dat laat manager Jacques Vos weten. De verwachting is dat het programma eind mei online komt op de site van het IJscentrum: www.ijscentrum.nl. Momenteel staan de examens van de huidige studenten voor de deur. De diploma-uitreiking is 20 juni.

Nieuwe aanwas

Het gaat goed met de aanwas van nieuwe ijsbereiders, liet Vos eind vorig jaar weten bij de jaarvergadering van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).  Zo volgen dit jaar ruim honderd kersverse kandidaten de cursus ‘IJsbereider’. Het gros daarvan haalt het tot het examen; gemiddeld slaagt 90 procent vervolgens ook voor dat examen. Met negen klassen  à 12 cursisten is het aantal nieuwe ijsbereiders ‘stabiel’, aldus de manager.

Veel belangstelling

Goed gaat het ook met de cursussen ‘Gespecialiseerd IJsbereider’ - zowel de cursus Vaktechniek als Technologie - en ‘IJs & Patisserie’: voor beide vakrichtingen is er interesse. “Voor elk een klas vol”, laat Vos weten. Ook de animo voor de ééndaagse cursussen ‘Receptuurberekening’ en ‘IJsmaken vanuit de basis’ die dit najaar plaatsvinden, is groot.

Lees ook
Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.