Pilotcursus IJsbereiden in de Horeca

Vakblad IJs!_Pilotcursus IJsbereiden in de Horeca

Veel restaurantkoks gebruiken in hun desserts ijs dat wordt ingekocht. Dit kan echt ambachtelijke ijs zijn, maar het is ook wel eens anders. Daarnaast zijn er chefs die hun eigen ijs willen draaien en daar hun eigen draai aan willen geven. Dit levert niet altijd het beste resultaat op. Daarom start het IJscentrum-Wageningen in september met een pilotcursus IJsbereiden in de horeca.

Pilotcursus IJsbereiden in de horeca

Op 5 en 6 september start een groep gespecialiseerde restaurantkoks van Vakschool Wageningen met deze speciale training waarin het ambachtelijk ijs wordt bereid met apparatuur die geschikt is voor de hoeveelheden die in de horeca gewenst zijn. De deelnemers gaan onder andere de ijsmix bereiden in thermoblenders. Het ijs wordt gedraaid met de kleinste professionele machines van Valmar en Carpigiani, een schaafijsmachine zoals de Pacojet en de sorbetieres die je vaak in de horeca tegenkomt.

Deelnemers zullen ervaren hoe bijvoorbeeld het ijs van een zelfde mixreceptuur uit verschillende machines komt. Ook leren de deelnemers hoe ze door het bijsturen van de mix de kwaliteit kunnen verbeteren en er hun eigen draai aan kunnen geven. Na deze pilot zal de cursus toegankelijk worden voor alle chefs die ijspiraties hebben.

 
Lees ook
IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren. Kennisinstelling Het IJscentrum is sinds haar oprichting in...

Versbeleving bij IJssalon Pinoccio

Versbeleving bij IJssalon Pinoccio

Sanne Smit gooide in de zomer van 2016 het roer om. Ze stopte met haar baan als accountant en nam ijssalon Pinoccio over in Bergen. "Op dinsdag zat ik bij de bank, op donderdag kreeg ik akkoord. En toen ben ik het gewoon gaan doen! Sommige mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek", vertelt ze. De eerste maand was meteen haar vuurdoop. September...

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...