Patisserie van de bakker

6 september 2021

Na ‘Een boek over brood’ komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Bakker Issa Niemeyer laat in ‘Patisserie van de bakker’ zien dat er ook een ander soort patisserie is, een waarbij eenvoud en smaak samengaan. Dat is precies de combinatie waarmee zijn croissants onlangs door Het Parool zijn verkozen tot ‘beste van Amsterdam’.

Met simpele handelingen maak je een perfect krokante taartkorst, een brownie die net als chocolade wegsmelt in je mond en citroencrème waarin alle smaak van citroen terugkomt. Recepten die je met en zonder  vakopleiding goed aankunt.

Net als in ‘Een boek vol brood’ deelt Issa ook nu weer de geliefde recepten van bakkerij Gebroeders Niemeijer. Hij legt op zijn bekende, heldere manier de recepten stap voor stap uit en neemt de lezer van begin tot eind mee in zijn bakkerij.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?