Patisserie Soetenso viert 10-jarig jubileum

7 december 2020
Foto: Unsplash

Het is 10 jaar geleden dat Jolanda de Groot en Nils Hendrikse Patisserie Soetenso oprichtten. De afgelopen jaren bereiden ze met passie voor het vak en gevoel voor kwaliteit gebak, taarten, bonbons, chocolade en ijs. Speciaal voor het jubileum presenteert de patisserie een doosje met de signature bonbons.

Jolanda en Nils zijn allebei kinderen uit ondernemersgezinnen en brachten allebei hun professionele leven door in de horeca. Nils specialiseerde zich in patisserie na zijn opleiding als restaurant-kok, terwijl Jolanda kennis maakte met patisserie toen ze stage liep in het Intercontinental Hotel in Luxemburg tijdens haar opleiding aan de Middelbare Hotel School.  Al snel na hun eerste ontmoeting besloten ze om een eigen onderneming te starten. In hun woonplaats Leiden kwamen ze het huidige pand aan het Kort Galgewater tegen en in december 2010 begon hun avontuur met Patisserie Soetenso.

In de loop der jaren breidden de twee ondernemers het assortiment steeds verder uit en wordt er ook veel geïnnoveerd. Daarnaast levert de patisserie producten aan diverse horecagelegenheden uit de regio. Nils is ook ambassadeur van Cacao Barry chocolade geworden en doet hierdoor veel aan productontwikkeling in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij ook gastlessen op scholen, workshops en trainingen.

Speciaal voor het jubileum heeft het team een doosje met de signature bonbons van patisserie Soetenso samengesteld. Deze limited editon bonbons geven een goed beeld van de smaken waar graag meegewerkt wordt.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?