Patisserie en ijs tijdens de Fabbri Demonstratie Dagen

Fabbri Demonstratie Dagen 1

In Duizel vonden op woensdag 30 mei en donderdag 31 mei de Fabbri Demonstratie Dagen plaats. Twee heren van het Italiaanse bedrijf Fabbri gaven in de werkruimte van De Smaak! van Hans Kennis een aantal demonstraties op het gebied van patisserie en ijs. De groothandel voor bakkerij- en ijsgrondstoffen Bakeplus was de initiator van dit evenement. De genodigden waren professionals uit de ijsbranche.

Fabbri Demonstratie Dagen

De aanwezigen konden tijdens de demonstraties inspiratie opdoen voor zowel patisserie als ijs. Fabbri is een bekende leverancier van onder andere producten voor ambachtelijk Italiaans schepijs. De vertegenwoordigers van het bedrijf werkten verschillende recepten voor patisserie uit. Ze demonstreerden hoe de producten van Fabbri gebruikt kunnen worden voor patisserie. Daarnaast was er ook ruimte voor het proeven van nieuwe innovatieve ijssmaken

John Brouwers, Salesmanager IJs bij Bakeplus, leidde de demonstraties. Door zijn ervaring in zowel ijsbereiding als patisserie kon Brouwers goed de link leggen tussen de gedemonstreerde recepten en de commerciële meerwaarde voor de deelnemers. De reacties van de bezoekers waren zeer positief. "Ik heb veel inspiratie opgedaan, en had genoeg gelegenheid om te sparren met collega’s over onze dagelijkse uitdagingen", aldus een van de deelnemers.

Bakeplus

Bakeplus is de leverancier van een groot assortiment bakkerijgrondstoffen voor bakkers, banketbakkers, patissiers, ijsbereiders en food bedrijven. In 2012 verkoos Fabri Bakeplus tot Fabbri’s beste distributeur van Europa’s vaste land.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...