‘Paar duizend euro compensatie energiekosten voor ijsbereider’

IJs 59 Machine IJsvak

Ambachtelijk ijsbereiders zullen naar verwachting 2000 tot 3000 euro van de overheid ontvangen ter compensatie van de stijgende energieprijzen. Dat laat de VAIJ weten.

Bij de VAIJ zijn de afgelopen tijd vragen van leden binnengekomen over de stijgende energieprijzen. Inmiddels heeft de overheid aangekondigd dat er een uniforme regeling in de maak is voor ondernemers om de stijgende energierekeningen te compenseren.

2000 tot 3000 euro

Omdat de meeste ijssalons een kleinverbruikersaansluiting (tot 3x 80 ampère) hebben, vallen ze onder het energieplafond, zo laat Romke de Jong, kamerlid voor D’66 en ambachtelijk ijsbereider weten. Naar verwachting zullen ze daarmee een compensatie van 2000 tot 3000 euro ontvangen.

Spreker op Ice this day

Het kamerlid laat weten zich volop in te zetten voor de energiebelangen van mkb-ers. Op maandag 8 november spreekt Romke de Jong die ook eigenaar is van De Jong IJs in Gorredijk, is een van de sprekers op de VAIJ-bijeenkomst Ice this day in Vlaardingen. “De veranderende rol van de winkelstraat, haar klanten en de kansen voor de ambachtelijke ijssector’ is de titel van zijn lezing.

Aanmelden voor 8 november kan via info@ambachtelijkijscentrum.nl

 

Aanmelden Ice this Day

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Opbrengst Golden Dreams-actie 13.500 euro

Opbrengst Golden Dreams-actie 13.500 euro

Tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs zetten ijssalons zich massaal in voor het goede doel. De Golden Dreams-actie bracht de Golden Dreams-actie een recordbedrag van 13.500 euro op.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.