Over inpakken

20 juli 2020

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.

Bij het onderwerp ‘inpakken van voedsel’ denk je al snel aan het verpakken van eten om het te bewaren, te rantsoeneren of te vervoeren. Echter, het ‘oerinpakken’ door onze voorvaderen gebeurde met een andere reden: om het voedsel te garen in vuur en aarde en zo de aroma’s en de smaak het beste te behouden.

Naast talloze recepten, zoals zeebaars in zoutkorst en parelhoen in blauwaderkool, bevat dit boek talloze tips, technieken en how-to’s voor het maken van een leemkorst, het bouwen van een hooikist en het graven van een grondoven. Met een goede leverancier, zoals visspecialist of slager, en een gewone oven kan iedereen de recepten uit dit kook- en doeboek uitvoeren.

Over inpakken van Meneer Wateetons en René Zanderink is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?