Oudste ijsbeurs viert zestigste editie

ijs

Van 1 tot en 4 december staat het Italiaanse Longarone in het teken van de internationale beurs voor ambachtelijk ijs MIG (Mostra Internazionale del Gelato Artigianale). De bekende beurs beleeft dit jaar de zestigste editie.

De MIG is de oudste ijsbeurs in Europa die zich compleet focust op ambachtelijk ijs. Hoewel de beurs een rijke geschiedenis kent, groeide het evenement in de loop der jaren uit tot de generale repetitie voor Sigep. Deze zestigste editie laat de nieuwste innovaties op het gebied van machines, apparatuur, halffabrikaten, grondstoffen, meubels en accessoires voor ambachtelijke ijssalons zien.

Naast meer dan 200 exposanten biedt deze beurs ook workshops, lezingen en wedstrijden. Bijvoorbeeld de bekende Coppa d'Oro op 4 december, die sinds 1970 georganiseerd wordt. De smaak van 2019 is hazelnoot. Vorig jaar won de Nederlandse Roberto Coletti van de Utrechtse IJssalon Gelateria Roberto Gelato deze wedstrijd.

Ga voor meer informatie naar: https://www.mostradelgelato.com/en

Dossiers
Lees ook
IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...