Oudste ijsbeurs Mostra Internazionale del Gelato komt eraan
In het Italiaanse Longarone vindt van 27 tot en met 30 november Mostra Internazionale del Gelato (MIG) plaats. De wedstrijd Coppa d’Oro is een belangrijk onderdeel van deze beurs. Bij de vorige editie haalde de Nederlandse Maria Kaizer de top 5.
Mostra Internazionale del Gelato (MIG) staat bekend als de oudste ijsbeurs. De beurs vindt dit jaar voor 62e keer plaats. De eerste editie werd in december 1959 georganiseerd. Ambachtelijk ijs staat centraal op de beurs en bezoekers kunnen er terecht voor onder andere grondstoffen, machines en andere benodigdheden voor een ijssalon. Daarnaast staan er workshops, internationale wedstrijden, presentaties en seminars op het programma.
Coppa d'Oro
Een van de wedstrijden is de bekende Coppa d’Oro, waarvoor ijsmakers over de hele wereld zijn uitgenodigd. De wedstrijdsmaak van de 52e editie is Malaga. Nederlandse ijsmakers hebben verschillende keren met succes deelgenomen aan deze wedstrijd. In 2018 won Robert Coletti van Roberto Gelato zelfs de hoofdprijs.
Vorig jaar was er succes voor Maria Kaizer uit Assen. Zij wist de top 5 te halen. Zij besloot pas een paar dagen voor de wedstrijd en oefende haar citroenijs slechts een keer. Haar advies: “Van tevoren moet je niet te veel fratsen uithalen. En wat je aan je klanten geeft moet goed genoeg zijn voor een wedstrijd. Anders hou je jezelf en je klanten voor de gek.”
Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Cremerie Veron houdt tradities voorganger hoog
Veron is een bekende naam in de Antwerpse bakkerswereld. Waar eeuwenlang broden over de toonbank zijn gegaan, is nu ijs het hoofdproduct. Na een verbouwing is hier sinds vorig jaar Cremerie Veron te vinden. Ouderen en studenten vormen de doelgroep. Naast ijs voor take away, scheppen de uitbaters van de Antwerpse ijssalon regelmatig ijs in het nabijgelegen...
‘Golden Dreams’-ijs staat centraal op derde dag IJs-Vak
De invulling van de derde dag van IJs-Vak is bekend. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum meldt dat deze dag in het teken staat van het Golden Dreams-ijsje. Dit is de smaak voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs en het goede doel.
Wat staat er op het programma van IJs-Vak?
De Evenementenhal in Gorinchem staat op 5, 6 en 7 maart in het teken van Bakkersvak en IJs-Vak. Wat is er voor ijsbereiders allemaal te beleven op deze vakbeurs?