Oudste ijsbeurs Mostra Internazionale del Gelato komt eraan

7 november 2022 Redactie Vakblad IJs

In het Italiaanse Longarone vindt van 27 tot en met 30 november Mostra Internazionale del Gelato (MIG) plaats. De wedstrijd Coppa d’Oro is een belangrijk onderdeel van deze beurs. Bij de vorige editie haalde de Nederlandse Maria Kaizer de top 5.

Mostra Internazionale del Gelato (MIG) staat bekend als de oudste ijsbeurs. De beurs vindt dit jaar voor 62e keer plaats. De eerste editie werd in december 1959 georganiseerd. Ambachtelijk ijs staat centraal op de beurs en bezoekers kunnen er terecht voor onder andere grondstoffen, machines en andere benodigdheden voor een ijssalon. Daarnaast staan er workshops, internationale wedstrijden, presentaties en seminars op het programma.

Coppa d'Oro

Een van de wedstrijden is de bekende Coppa d’Oro, waarvoor ijsmakers over de hele wereld zijn uitgenodigd. De wedstrijdsmaak van de 52e editie is Malaga. Nederlandse ijsmakers hebben verschillende keren met succes deelgenomen aan deze wedstrijd. In 2018 won Robert Coletti van Roberto Gelato zelfs de hoofdprijs.

Vorig jaar was er succes voor Maria Kaizer uit Assen. Zij wist de top 5 te halen. Zij besloot pas een paar dagen voor de wedstrijd en oefende haar citroenijs slechts een keer. Haar advies: “Van tevoren moet je niet te veel fratsen uithalen. En wat je aan je klanten geeft moet goed genoeg zijn voor een wedstrijd. Anders hou je jezelf en je klanten voor de gek.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?