Opzet IJsVak-Wedstrijden aangepast

UDEN – Op 21 en 22 februari 2017 wordt de IJsVak-Beurs weer gehouden in Markant Uden. Tijdens de beursdagen wordt dit jaar gestreden om zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie. De opzet is dus anders als voorgaande jaren.

  • Jurering

Uit de evaluatie van de IJsVak-Wedstrijden komt steeds naar voren dat het afdraaien van de mix op een vreemde machine voor veel deelnemers een struikelblok is”, vertelt wedstrijdsecretaris Jacques Vos. “We gaan het daarom anders doen. Op 21 februari, de eerste dag van de beurs, moet het afgedraaide wedstrijd-ijs worden aangeleverd, waarna het direct wordt opgeslagen bij de juiste bewaartemperatuur. Het ijs wordt een dag later, op 22 februari, beoordeeld door de wedstrijdjury op een geconditioneerde temperatuur van -14°C. De jurering vindt plaats op het wedstrijdpodium, zodat iedereen kan zien hoe er wordt beoordeeld. Wat blijft is dat op de eerste beursdag op het wedstrijdpodium wordt gestreden om De Gouden IJscreatie.”

Samenvatting

  • De Gouden IJsspatel wordt gehouden op 22 februari: dag twee van de IJsVak-Beurs.
  • Het ijs moet op 21 februari worden aangeleverd, dat is dag één van de IJsVak-Beurs.
  • De prijsuitreiking vind plaats op 22 februari, aan het einde van dag twee van IJsVak-Beurs.

Vos geeft aan dat VAIJ-leden een extra korting krijgen op het inschrijfgeld.

  • Briefing

De briefing van de IJsVak-Wedstrijden is 30 november op het IJscentrum in Wageningen, van 16.00-19.00 uur. Tijdens de briefing worden ijsbereiders op de hoogte gebracht van de wedstrijdreglementen, de beoordelingsprocedure en alle tips en tricks met betrekking tot het bereiden van de wedstrijdsmaak: hazelnootijs. Daarnaast is er ruimte voor vragen en is een ijsproeverij weer onderdeel van het programma. Aanmelden voor de briefing kan via info@vaij.nl. Direct na de briefing is de inschrijfperiode geopend: deze loopt door tot 10 februari 2017.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Gisteren vond de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd met haar Mille-Tuille. Het was de eerste keer dat Hilde meedeed aan deze wedstrijd. “Om dan ook als eerste te eindigen, was echt zo niet verwacht.”