Onderzoek naar defecte ijsmachines van McDonald’s

McFlurry

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) start een onderzoek naar de ijsmachines van McDonald’s, omdat deze opvallend vaak defect zouden zijn. Dit schrijft The Wall Street Journal (WSJ). 

McDonald’s is producent van de wereldberoemde McFlurry-softijsjes. Deze ijsjes komen uit machines die opvallend vaak defect blijken. Er is zelfs een speciale website, McBroken, die bijhoudt in welke McDonald’s-filialen in de VS de ijsmachine kapot is.

WSJ kreeg een brief in handen waaruit zou blijken dat de FTC wil weten hoe McDonald’s zijn leveranciers en apparatuur beoordeelt en hoe vaak restaurantuitbaters aan hun eigen machines mogen werken. Er doen namelijk geruchten de ronde dat de fabrikant van de ijsmachines deze expres zo ingewikkeld zou maken dat het onmogelijk wordt voor derden om reparaties uit te voeren. En dat is in strijd met de Amerikaanse wet.

In een verklaring aan WSJ stelt de fabrikant dat restauranthouders zelf ook de reparaties aan de machines uit mogen voeren, maar dat dan de garantie komt te vervallen.

Overigens wil McDonald’s zelf niet bevestigen dat er een onderzoek loopt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
IJs met kipnuggets

IJs met kipnuggets

De ijsbereiders van XXI ICE in Ierland komen met een nieuwe ijssmaak, Chicken Nugget Ice Cream. IJs gemaakt van kipnuggets van McDonalds.