Oeters ijs kent droomstart

21 januari 2021 Jerom Rozendaal
Foto: Oeters IJs, Julian van Sonck

Oeters ijs draait een prima tweede jaar ondanks de coronacrisis. Deze winter opent de brasserie de deuren en volgend jaar worden de activiteiten van de ijskraam opgevoerd. De opening van een tweede ijssalon is een kwestie van tijd vertellen de Belgische zaakvoerders.

Het is moeilijk om de zaakvoerders Bjorn Moons (38) & Peggy Hensen (39) van ijssalon Oeters ijs aan de lijn te krijgen. Op het vaste nummer van de ijssalon krijgen we geen gehoor. Gelukkig is er Facebook en al snel zijn we in het bezit van het mobiele nummer waarna we een afspraak konden maken. “De telefoon lag er enige tijd uit wegens verbouwing”, verontschuldigt Peggy zich. De ijssalon in het Limburgse gehucht Opoeteren, deelgemeente van de Belgische stad Maaseik, zag begin vorig jaar het levenslicht. “Het was eigenlijk de droom van mijn man”, legt Peggy uit, voordat ze in één adem de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf uit haar mouw schudt. De goedlachse Belgisch-Limburgse blijkt een echte ondernemer met veel passie voor de zaak.

Poetsdienst Peggy

Sinds 2012 runt zij een schoonmaakdienst onder de naam Poetsdienst Peggy en heeft hier zes werknemers op de loonlijst staan. “Tijdens dit werk is het idee van een ijssalon ontstaan”, zegt ze. “Op een gegeven moment kreeg ik de vraag van een klant, waar wij schoonmaakten, of ik de zaak wilde overnemen. Vooral mijn man, die mecanicien van beroep is, was hier erg enthousiast over en zo is het balletje gaan rollen.”
De overname van die ijssalon ging niet door, maar al gauw liep het echtpaar een pand tegen het lijf dat gekocht werd. Na een stoomcursus ijsmaken bij Didier Van Hoof en Stefan De Vroede groeide de passie voor het vak ook bij Peggy, waarna zij in het diepe gegooid werd. Haar perfectionisme, dat zich eveneens uit bij de schoonmaakactiviteiten, komt ook bij het ijsmaken terug. “We hebben talloze recepten voor vanille-ijs uitgeprobeerd voordat de perfecte vanillesmaak tot stand kwam.”

Meer weten over Oeters IJs? Lees dan het complete artikel online of in Vakblad IJs 52-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?