Nog twee plaatsen vrij voor dagcursus Suikerreductie

Dagcursus suikerreductie_IJscentrum

Woensdag 11 november geeft docent Bas van Haaren voor de eerste keer de dagcursus Suikerreductie. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor deze nieuwe cursus van het IJscentrum. 

Tijdens de dagcursus staat één vraag centraal. Wat is suikerreductie precies? Is dat simpelweg het weglaten van suikers in je ijs? Of verlaag je het deel bestaande suikers en vervang je dit voor alternatieven? En wat doen beide keuzes met jouw compositie?

Weglaten of vervangen

“Suikerreductie in ijs klinkt heel eenvoudig”, vertelt IJscentrum-manager Hidde de Brabander. “Maar hoe doe je het? Welk effect heeft elke handeling op de vriespuntverlagende werking? Wat doet het met de smaak? En ga je voor een lagere zoetkracht, of wil je dat je ijsje zoet blijft? Vervang je suiker door plantaardige suikers, of voeg je vezels toe?”

Tijdens de dagcursus Suikerreductie is het de bedoeling om met vervangende suikers en vezels, dezelfde structuur na te bootsen. In zowel sorbetijs als ijs op melkbasis. Op deze manier is jouw aangepaste receptuur eenvoudiger te implementeren in jouw ijsbereidingsproces.

Maatregelen

De eerste dagcursus Suikerreductie vindt plaats op 11 november. Gezien de coronamaatregelen kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze cursus. Tijdens de training wordt de cursisten verzocht om in de praktijkruimte een mondmasker te dragen. Dit beleid geldt zolang de situatie hierom vraagt.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van opleider Lentiz Cursus & Consult. De cursus vindt plaats op het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Dossiers
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.