Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes_boekcover

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Van recepten voor hazelnootdeeg en muntfondant tot fruitmousses, ganaches en crema catalana.Toch is het boek nog steeds geschikt voor bakkers van verschillend niveau.

Meike Schaling bestiert zelf inmiddels drie vestigingen van Petit Gateau in Amsterdam en biedt de lezer met dit boek de mogelijkheid om met de verschillende soorten deeg en vulling allerlei combinaties te maken. Daarbij heeft ze voor deze gelegenheid diverse vegan en gluten- dan wel lactosevrije bodems en vullingen getest, waardoor nog meer mensen van haar recepten kunnen genieten.

Meer weten over Meike Schaling en haar kleine taartjes? In 2019 bezocht de redactie van Bakkers in bedrijf Petit Gateau. Lees het artikel terug in Bakkers in bedrijf 1-2019.

 

Dossiers
Lees ook
Retail Survival Guide

Retail Survival Guide

In het boek Retail Survival Guide laat retailexpert Carin Frijters zien hoe je jezelf als retailer voorbereidt op een zekere én onzekere toekomst. Het boek is opgedeeld in vijf heldere stappen.

Ondernemen in crisistijd

Ondernemen in crisistijd

Dat de coronacrisis alles behoorlijk in de war heeft geschopt mag duidelijk zijn, maar voor sommigen heeft deze crisis juist nieuwe inspiratie opgeleverd. Zoals auteur en ondernemer Femke Hogema, die in drie weken ‘Ondernemen in crisistijd’ schreef.

Leesbare diepgang in Glacerie

Leesbare diepgang in Glacerie

Het kon niet uitblijven; deel drie van de serie boeken van Hidde de Brabander heet Glacerie. Hij had altijd al interesse in ijs, maar sinds zijn aanstelling bij het IJscentrum heeft zijn kennis een vlucht genomen. “Hoe meer kennis, hoe meer respect en waardering voor kwaliteit.”