Nieuws van het Ambachtelijk IJscentrum

Facebookgroep Ambachtelijk IJscentrum

Komende dinsdag 12 november de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum plaats bij Chocolatemakers in Amsterdam. Na de ALV wordt de wedstrijdbriefing gegeven voor de IJsVak-Wedstrijden 2020, die deze keer om kersenijs op waterbasis (sorbet) draaien.

Verder geeft chocolade- en ijsmaker Kees Raat een presentatie en krijgen de aanwezigen een rondleiding door de chocoladefabriek. Kijk hier voor agenda en aanmelden (ook voor niet-leden): www.ijscentrum.nl/events/.

Facebook-groep
De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft sinds kort een eigen Facebook-groep. Deze is te vinden via de Facebook-pagina Ambachtelijk IJscentrum. De groep is alleen toegankelijk voor leden van de vereniging. Het is de bedoeling dat leden deze besloten omgeving gaan benutten als soort van forum: ideeën delen, kennis opdoen en occasions aanbieden. Omdat een forum echt niet meer van deze tijd is, en er toch behoefte is naar meer communicatie onderling, hebben we deze community opgericht. Bijna alle ijsbereiders zijn immers bekend met Facebook. Alleen (bestuurs)leden kunnen zich aansluiten bij dit 'forum'. Leden van de vereniging kunnen elkaar ook uitnodigen om lid te worden van de Facebook-groep. Link naar de groep:  www.facebook.com/groups/AmbachtelijkIJscentrum/.

Dossiers
Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Volgens de voorspellingen wordt het komend weekend mooi weer. Dan kan het moeilijk zijn om de drang te weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Maar de coronamaatregelen voor de horeca zijn verlengd naar 28 april (en wellicht ook de meivakantie). Daarom roept de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum haar leden en alle andere ijsbereiders van...

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Eerder gaf de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het advies om ijssalons alléén open te houden voor afhaal en/of bezorging, als zij zich volledig kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dit advies blijft maar: “Neem de regels serieus en geef in geen enkele situatie je eigen interpretatie aan de huidige richtlijnen. Gezien de kritieke situatie...