Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

foodbladen

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen) en Twin Digital/Twin Media (vormgeving/webdesign en -bouw). Met de aankoop van de Foodbladen verstevigen ze hun samenwerking.

Tot de Foodbladen behoren onder andere Bakkers in Bedrijf, Vis Magazine, Vlees+, Vakblad IJs!, More Than Drinks! en EVMI.

Pepijn Dobbelaer, de beoogde algemeen directeur van Alea Publishers: “Gezien de steeds nauwere samenwerking tussen Twin Media en Virtùmedia is het een logische stap om nu ook gezamenlijke uitgeefactiviteiten te ondernemen. Twin Media pakt de productie van de bladen op (redactie, vormgeving en webbeheer) en vanuit Virtùmedia worden sales en marketing georganiseerd. We hebben in deze combinatie alle diensten en kennis in huis om de Foodbladen - en alles wat er rond deze bladen verder gebeurt, zoals online en evenementen - optimaal te kunnen verzorgen. Een prachtige kans.”

Roeland Dobbelaer, die rol van uitgever binnen Alea Publishers zal oppakken: “De afgelopen jaren heb ik als interim uitgeefdirecteur bij Vakbladen.com de Foodbladen al goed leren kennen. Het zijn prachtige sterk renderende titels met een uitstekende redactie en goede commerciële mensen. In de wereld van de voedselproductie is veel aan de hand. Bedrijven en organisaties staan voor een grote omwenteling naar meer duurzaam. Hierover met goede vakbladen elke dag over schrijven is een grote uitdaging.”

Rik Stuivenberg: “Met de verkoop van ons Foodcluster aan de broers Dobbelaer komen deze titels in een omgeving terecht van professionele uitgevers die in staat zijn meer toegevoegde waarde te leveren. Vanuit de Publish Impulse Group blijven we met ons publishing platform betrokken bij de operatie van Alea Publishers.

Lees ook
IJssalon Florence wint titel beste ijssalon van 2018

IJssalon Florence wint titel beste ijssalon van 2018

IJssalon Florence uit Nederweert won zaterdag 24 maart, tijdens de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs, de titel 'Beste IJssalon van het jaar 2018'. Eigenaren Marjo en Marcel Janssen kregen om exact 16.15 de beker, oorkonde en bloemen uit handen van Manolito Willems en Bart-Jeroen Overveld (voorzitter en juryvoorzitter van de Wedstrijdcommissie...

Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Het team van Vakblad IJs! wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2018. Vakblad IJs! is hét vakblad voor de ambachtelijke ijsmaker. Wilt u op de hoogte blijven? Neem dan nu een abonnement! Of schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.

Drukfout in nieuwe editie Vakblad IJs!

Drukfout in nieuwe editie Vakblad IJs!

Helaas is er een fout geslopen in de nieuwste editie van Vakblad IJs! nummer 38. Hoewel de drukproef helemaal in orde was, is deze niet op de juiste wijze op de drukpersen terecht gekomen. Hierdoor mist het verhaal over chocoladewinkel Quetzal zijn inleiding en is pagina 42 tweemaal afgedrukt. Onze excuses hiervoor! Hier kunt u het verhaal over Quetzal...