Nieuwe partners voor het IJscentrum

Vakblad IJs!_Arjan Nijenhuis

Terwijl de voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn gestart, wil het IJscentrum ook het fundament van het IJscentrum waarborgen. De combinatie van kennis en modern onderwijs, actuele informatie van bedrijven en het vakmanschap van toppers in het vak, is de dobber waarop alles drijft. Het succes is gestoeld op samenwerking. Onlangs bevestigden Frigomat, HSB Haaften en Laan Heiloo de samenwerking.

Partners IJscentrum

Sponsoring is noodzakelijk om de toegang tot de opleidingen en examens zo laagdrempelig mogelijk te houden en daarmee de branche te professionaliseren en op niveau te houden.  Dit is sinds de oprichting van het IJscentrum in 1999 ook altijd de insteek geweest. Dankzij de support van alle partners is het een succes geworden. Het IJscentrum streeft dan ook naar een nauwe samenwerking met alle belangrijke partijen in deze sector.

Frigomat

Het Italiaanse Frigomat levert ijsmachines en softijsmachines. Arjan Nijenhuis vertegenwoordigt de machineleverancier in Nederland. Hij ondertekende de samenwerkingsovereenkomst namens Frigomat.

HSB Haaften

HSB Haaften is een specialist op het gebied van ijsgrondstoffen, verpakkingen, en koffie- en horeca-apparatuur. Gerard van den Heuvel sr. richtte het bedrijf in 1978 op. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer. Gerard van den Heuvel bevestigde de steun voor het IJscentrum vanuit HSB Haaften.

Laan Heiloo

Al meer dan 60 jaar is Laan Heiloo leverancier van grondstoffen en verpakkingen aan ijssalons en disposables aan bedrijven. Het assortiment bestaat verder uit gereedschappen voor ijs, klein- en grootapparatuur voor ijs en horeca. Klaas Klaver en Theo Laan ondertekenden namens Laan Heiloo voor de samenwerking met het IJscentrum.

Lees ook
Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

De weektraing van de cursus IJsbereider gaat 25 maart van start. Deelnemers leren in 5 dagen ambachtelijk ijsmaken en de basis van grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers klaar voor het examen IJsbereider. Er zijn nog plaatsen vrij voor deze cursus. Meer informatie over de inhoud en de kosten is te...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht. Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die...