Nieuwe hypermoderne beurshal in Evenementenhal Gorinchem

15 juli 2019

 

Evenementenhal Gorinchem breidt uit. Op de bovenverdieping komt een tweede hypermoderne beurshal met de naam 'Next Level'. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden al gestart. De oplevering van de nieuwe hal is eind augustus. Easyfairs is sinds 2016 de eigenaar van Evenementenhal Gorinchem. Deze internationale beursorganisator wil met de uitbreiding aan de beurzen in Gorinchem verder laten groeien.

De bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem bestond uit een klein gedeelte aan beursvloer en tal van andere ruimten. De afgelopen periode is de volledige bovenverdieping gedemonteerd. Er is nu één open ruimte ontstaan van 6.400 vierkante meter, waarvan 5.800 vierkante meter aan beursvloer en congresruimte.

De nieuwe beurshal krijgt een eigen website en huisstijl. "Next Level wordt een hypermoderne beurshal die multifunctioneel inzetbaar is", zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland. "Zo zijn er meerdere beurzen die uit hun jasje zijn gegroeid. Zij kunnen nu verder groeien door uit te breiden naar de bovenverdieping. Ook biedt het mogelijkheden om meerdere beurzen en evenementen gelijktijdig te laten plaatsvinden. Als een beurs of evenement voldoende ruimte heeft aan alleen de begane grond, kan de bovenverdieping ingezet worden voor een ander evenement. Next Level wordt voorzien van een meterslange glazen wand op het balkon die open en dicht kan voor een ideale connectie tussen Next Level en begane grond. De wand heeft verder een geïntegreerde verduisteringsmogelijkheid, zodat de glazen wand ook visueel afgesloten kan worden van de begane grond”, 

Next Level beschikt over een nieuwe ontvangstruimte en twee congreszalen, waarvan één met een widescreen van ruim twaalf meter breed. De ene congreszaal biedt capaciteit aan 350 personen, de andere zaal aan 100. De grootste zaal kan ook opgedeeld worden in 2x175 personen met een geluidsdichte wand. 

Easyfairs investeert in een verbeterde connectie tussen de begane grond en Next Level. Zo worden er nieuwe, extra roltrappen en een vaste trap geplaatst op een centrale positie. Verder wordt Next Level voorzien van twee nieuwe goederenliften, zodat allerlei materialen en goederen naar boven kunnen worden verplaatst. De nieuwe beurshal beschikt over hypermoderne audiovisuele techniek, LED-verlichting en een frisse en moderne aankleding.

De website van Next Level gaat halverwege augustus live en de nieuwe beurshal wordt eind augustus geopend. De eerste beurs die gebruik gaat maken van Next Level is TrendZ Najaar, de inkoopbeurs voor de retail en detailhandel op 25, 26 en 27 augustus 2019.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?