Nieuwe cursusdata IJscentrum

Ijsbereiden in horeca_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Cursus IJsbereider

De weektraining Cursus IJsbereider van 20 april wordt verschoven naar 11 mei. Tijdens deze week leren de cursisten ambachtelijk ijsmaken en hun eigen recepturen maken en bereiden. De cursus is vooral gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf.

IJs&Patisserie

De cursus IJs&Patisserie staat gepland voor 18 en 19 mei. Voor ijsbereiders die zelf patisserie willen maken ontwikkelde het IJscentrum deze cursus. De deelnemers leren zelf patisserue maken op basis van pure grondstoffen en zonder halffabricaten. 

IJsbereiden in de horeca

Op 22 en 29 juni vindt de tweedaagse cursus IJsbereiden in de horeca plaats, Het IJscentrum ontwikkelde deze cursus speciaal voor chef-koks die alles willen weten over de bereiding van echt ambachtelijk ijs. Deze cursus is gericht op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoelen smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Andere cursussen

Daarnaast geeft Hidde de Brabander in juni de cursussen Airbrushtechnieken en Ganaches. Beide cursussen duren twee dagen. Ganaches staat gepland voor 2 en 9 juni, Airbrushtechnieken voor 15 en 16 juni.

Het is nog niet zeker of het IJscentrum en andere onderwijsinstellingen in mei de deur weer mogen openen. De huidige coronamaatregelen lopen 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.