Nieuwe cursus IJs&Patisserie in februari

5 november 2020 Clara Bloemhof
Foto's: IJscentrum

De tweedaagse cursus IJs&Patisserie van het IJscentrum is een groot succes. In oktober was het volle bak. De cursisten voelden zich uitgedaagd om hun ijspatisserie een echte upgrade te geven. “Het waren twee intensieve dagen”, blikt vakdocent Hidde de Brabander terug. “Maar iedereen ging met een koffer vol inspiratie naar huis.” Op 16 en 17 februari staat de specialisatiecursus weer gepland.

De cursus krijgt veel aandacht, merken ze bij het IJscentrum. “Dat kan natuurlijk liggen aan de tijd waarin we leven. In een periode waarin het onzeker is wanneer je ijssalon weer voor 100% mag draaien, ga je op zoek naar andere manieren om je aanbod te verbeteren, verbreden en om je te specialiseren.” Alleen maar goed, vindt de IJscentrum-manager. “IJsondernemers zijn niet de types die bij de pakken neer gaan zitten. En wij helpen ze natuurlijk graag om hun technieken te verbeteren.”

Werken aan je skills

Cursus IJs en Patisserie 2 (Ambachtelijk IJscentrum)

Tijdens de cursus IJs&Patisserie neemt Meester Patissier De Brabander je mee in de wereld van ijstaarten, ijsgebakjes en tartelettes. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. Bij voorkeur worden óók chocoladedecoraties met de hand gemaakt. “Door jouw vakmanschap te tonen, breng je je bedrijf naar een hoger plan”, stelt De Brabander. Na deze cursus in februari ben je met je nieuwe skills helemaal klaar voor het nieuwe ijsseizoen.

Aanmelden bij opleider Lentiz

Meld je aan via https://www.lentiz.nl/cursus-en-consult/cursus/ijs-en-patisserie/. Er is plaats voor 12 cursisten. Binnen het IJscentrum wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo lang de situatie erom vraagt, worden cursisten geacht een mondkapje te dragen in de praktijkruimte en tijdens het zich verplaatsen tussen verschillende ruimtes binnen de Food Innovation Academy.

Altijd op de hoogte blijven?