Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Felchlin_1

 

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Felchlin is een hoogwaardig chocolademerk. Eind juni werd het nieuwe hoofdkantoor geopend.

Met de samenvoeging is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen. Bovendien vertegenwoordigt het nieuwe lescentrum “Condirama” het hart van de nieuwbouw.

“De geest van waaruit we handelen is het voornaamste”.  Dit citaat van Johann W. Goethe staat beton gekerfd te lezen bij de ingang van het hoofdkantoor. Deze nieuwbouw is een zeer bewuste investering in de regio. Zo zijn bijvoorbeeld hoogwaardige materialen als Zwitsers hout gebruikt en is er een beroep gedaan op regionaal vakmanschap.De bovenste verdieping van de Condirama, steekt uit en schuift over de aangrenzende productiehal. Met haar elegante silhouette verwijst het naar het imposante berglandschap.

Max Felchlin AG is ervan overtuigd hiermee een investering in de toekomst te hebben gedaan en wil hiermee een voorbeeld voor de regio zijn. De ongeveer 150 medewerkers zijn er trots op om het vervolgverhaal van dit traditiegetrouwe bedrijf, op deze nieuwe locatie, verder tot ontwikkeling te brengen.

Als niche producent, is de Zwitserse kwaliteit evenals het traditionele productieproces van uitermate grote waarde. Kwaliteit, transparantie en duurzaamheid staan bij Felchlin. Dit komt tot uiting in onder andere de directe samenwerking tussen Felchlin en de cacaoboeren ter plaatse. Vanaf het moment van planten tot aan de verwerking in fabriek. Hierdoor ontstaat sinds 1908 de beste Zwitserse edel chocolade met bevlogenheid en traditie.

Vipam is sinds 5 jaar de trotse verdeler van dit hoogwaardige chocolademerk. De leveranciers ziet een toenemende interesse en groei voor deze Edelchocoladelijn. Jaarlijks organiseren Vipam en Felchlin masterclasses met en voor klanten en prospects in Nederland. Ook nodigt Vipam met enige regelmaat relaties uit om trainingen te volgen bij Felchlin in Zwitserland. Dit onder het mom van “het zien, ervaren en er zelf mee werken is de beste overtuiging”.

Dossiers
Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

De smaak van pistache

De smaak van pistache

Babbi was als een van de grote spelers aanwezig op Sigep. Het bedrijf vierde het 70-jarig jubileum in alle uitingen op de stand. De historie van het bedrijf komt ook tot uitdrukking in hernieuwde aandacht voor de traditionele producten waar Babbi van oudsher sterk in is: hazelnoten en pistache.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.