Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Felchlin_1

 

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Felchlin is een hoogwaardig chocolademerk. Eind juni werd het nieuwe hoofdkantoor geopend.

Met de samenvoeging is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen. Bovendien vertegenwoordigt het nieuwe lescentrum “Condirama” het hart van de nieuwbouw.

“De geest van waaruit we handelen is het voornaamste”.  Dit citaat van Johann W. Goethe staat beton gekerfd te lezen bij de ingang van het hoofdkantoor. Deze nieuwbouw is een zeer bewuste investering in de regio. Zo zijn bijvoorbeeld hoogwaardige materialen als Zwitsers hout gebruikt en is er een beroep gedaan op regionaal vakmanschap.De bovenste verdieping van de Condirama, steekt uit en schuift over de aangrenzende productiehal. Met haar elegante silhouette verwijst het naar het imposante berglandschap.

Max Felchlin AG is ervan overtuigd hiermee een investering in de toekomst te hebben gedaan en wil hiermee een voorbeeld voor de regio zijn. De ongeveer 150 medewerkers zijn er trots op om het vervolgverhaal van dit traditiegetrouwe bedrijf, op deze nieuwe locatie, verder tot ontwikkeling te brengen.

Als niche producent, is de Zwitserse kwaliteit evenals het traditionele productieproces van uitermate grote waarde. Kwaliteit, transparantie en duurzaamheid staan bij Felchlin. Dit komt tot uiting in onder andere de directe samenwerking tussen Felchlin en de cacaoboeren ter plaatse. Vanaf het moment van planten tot aan de verwerking in fabriek. Hierdoor ontstaat sinds 1908 de beste Zwitserse edel chocolade met bevlogenheid en traditie.

Vipam is sinds 5 jaar de trotse verdeler van dit hoogwaardige chocolademerk. De leveranciers ziet een toenemende interesse en groei voor deze Edelchocoladelijn. Jaarlijks organiseren Vipam en Felchlin masterclasses met en voor klanten en prospects in Nederland. Ook nodigt Vipam met enige regelmaat relaties uit om trainingen te volgen bij Felchlin in Zwitserland. Dit onder het mom van “het zien, ervaren en er zelf mee werken is de beste overtuiging”.

Dossiers
Lees ook
Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”