Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw NK Patisserie jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

De wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Jeugd Vakwedstrijden voor de Bakkerij, vond plaats op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. Leerlingbanketbakkers tot en met 25 jaar die eerder regiokampioen zijn geworden konden deelnemen. De deelnemers kregen de opdracht twee verschillende soorten friandises, een candybar en een chocolade showstuk van meerdere niveaus te maken. Ze kregen hiervoor vijf uur de tijd en na afloop werden hun creaties anoniem beoordeeld door de jury.

Hoog niveau

Niels de Rouw: “Ik ben superblij en trots op mijn eerste prijs én op de Ab Mauri Award voor het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. Het niveau van de concurrentie was hoog en dat maakt het extra uitdagend, want je wilt toch winnen.”

Eigenaren van Patisserie de Rouw Doris en Arthur de Rouw laten weten heel trots te zijn op hun zoon. “Hij heeft er hard voor gewerkt en het is fijn dat hij daarvoor door de vakjury beloond is. Het kampioenschap is een mooie mijlpaal in het jaar waarin ons familiebedrijf zestig jaar bestaat”, aldus het echtpaar.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief


Bron: Persbericht

Dossiers
Lees ook
Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.