Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw NK Patisserie jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

De wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Jeugd Vakwedstrijden voor de Bakkerij, vond plaats op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. Leerlingbanketbakkers tot en met 25 jaar die eerder regiokampioen zijn geworden konden deelnemen. De deelnemers kregen de opdracht twee verschillende soorten friandises, een candybar en een chocolade showstuk van meerdere niveaus te maken. Ze kregen hiervoor vijf uur de tijd en na afloop werden hun creaties anoniem beoordeeld door de jury.

Hoog niveau

Niels de Rouw: “Ik ben superblij en trots op mijn eerste prijs én op de Ab Mauri Award voor het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. Het niveau van de concurrentie was hoog en dat maakt het extra uitdagend, want je wilt toch winnen.”

Eigenaren van Patisserie de Rouw Doris en Arthur de Rouw laten weten heel trots te zijn op hun zoon. “Hij heeft er hard voor gewerkt en het is fijn dat hij daarvoor door de vakjury beloond is. Het kampioenschap is een mooie mijlpaal in het jaar waarin ons familiebedrijf zestig jaar bestaat”, aldus het echtpaar.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief


Bron: Persbericht

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Gisteren vond de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd met haar Mille-Tuille. Het was de eerste keer dat Hilde meedeed aan deze wedstrijd. “Om dan ook als eerste te eindigen, was echt zo niet verwacht.”