Nederlandse strijd om Gelato World Tour

15 december 2016

ZANDHOVEN - Op 15 februari 2017 wordt er voor het eerst een Nederlandse vakwedstrijd gehouden voor de Gelato World Tour. Die wordt gehouden  op de Carpigiani Gelato University in Zandhoven. De Gelato World Tour is de eerste wedstrijd waarbij er door ijsbereiders uit de hele wereld wordt gestreden om de beste ijssmaak. De tour deed al steden aan als Rome, Valencia, Melbourne, Dubai, Austin, Berlijn, Rimini, Singapore, Tokyo en Chicago. De wedstrijd wordt georganiseerd door Carpigiani Gelato University, ‘s werelds bekendste school voor succesvolle ijsbereiders in Bologna en door vakbeurs Sigep.

Beoordeling

Bij de Nederlandse voorronde mogen ijsbereiders hun ijs laten beoordelen door een onafhankelijke en professionele jury: een SVH Meesterijsbereider en een vinoloog. Gekeken wordt naar smaakcombinatie, structuur, presentatie en opmaak. De winnaar krijgt naast eeuwige roem ook een uitnodiging om in Italië te strijden tegen de andere winnaars van Europa.

Aanmelden

Inschrijven voor de Nederlandse voorronde kan door een mailtje te sturen naar info@carpigianibenelux.com of kijk op www.gelatoworldtour.com.

Opening

De Carpigiani Gelato University in de Benelux opent eind januari haar deuren in Zandhoven met als doel om ijsbereiders een extra dimensie te bieden. Deze University gaat dieper in op het vak van de ijsbereider, in de breedste zin van het woord. Voor meer informatie kijk op www.carpigianibenelux.com. In Bologna is al sinds 2003 een Carpigiani Gelato University waar iedereen een cursus kan volgen van basis tot gespecialiseerd ijsbereider.

Altijd op de hoogte blijven?