Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

4 maart 2022 Redactie Food

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

“Met de Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker”, vertelt Jade Lambrecht, bladmanager van Chocolaterie. “En deze jubileumeditie maken we nog net dat tikkeltje specialer, want we breiden we het aantal categorieën uit. De awards worden uitgereikt op dinsdag 31 mei in Ter Groene Poorte in Brugge tijdens een inspiratiedag.”

Thema FEEST

De jubileumeditie van de Belgium Chocolate Awards staat in teken van het thema 'FEEST'. “Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden.” Dit thema geldt alleen voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep.

Categorieën

In 2022 komen er een aantal nieuwe categorieën bij, waardoor er nu vijf categoriën zijn. Naast Beste praline en Beste gevulde chocoladereep zijn de categorieën Beste bean to bar chocoladereep, Beste chocoladeconcept en Beste winkelinrichting. Zowel studenten als professionals kunnen meedoen aan de categorie praline. De andere categorieën zijn alleen voor professionals.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Belgium Chocolate Awards boek

Vanwege het tienjarig jubileum verschijnt het Belgium Chocolate Awards boek met daarin alle deelnemende creaties en deelnemers. Dit moet een naslagwerk worden voor iedereen die professioneel actief is in de chocoladesector.

Deelnemers moeten zich voor 15 maart 2022 online inschrijven voor de Belgium Chocolate Awards. Voor 31 maart moeten ze hun dossier indienen en op 2 of 3 mei hun creaties indienen in bij de kantoren van PMG in Zedelgem. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de inspiratiedag op 31 mei 2022 in Ter Groene Poorte in Brugge.

Deze inspiratiedag staat in het teken van vakmanschap, inspiratie en innovatie. Er zijn onder andere presentaties over winkeldesign, productontwikkeling en inspiratiesessies.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?