Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

“Met de Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker”, vertelt Jade Lambrecht, bladmanager van Chocolaterie. “En deze jubileumeditie maken we nog net dat tikkeltje specialer, want we breiden we het aantal categorieën uit. De awards worden uitgereikt op dinsdag 31 mei in Ter Groene Poorte in Brugge tijdens een inspiratiedag.”

Thema FEEST

De jubileumeditie van de Belgium Chocolate Awards staat in teken van het thema 'FEEST'. “Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden.” Dit thema geldt alleen voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep.

Categorieën

In 2022 komen er een aantal nieuwe categorieën bij, waardoor er nu vijf categoriën zijn. Naast Beste praline en Beste gevulde chocoladereep zijn de categorieën Beste bean to bar chocoladereep, Beste chocoladeconcept en Beste winkelinrichting. Zowel studenten als professionals kunnen meedoen aan de categorie praline. De andere categorieën zijn alleen voor professionals.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Belgium Chocolate Awards boek

Vanwege het tienjarig jubileum verschijnt het Belgium Chocolate Awards boek met daarin alle deelnemende creaties en deelnemers. Dit moet een naslagwerk worden voor iedereen die professioneel actief is in de chocoladesector.

Deelnemers moeten zich voor 15 maart 2022 online inschrijven voor de Belgium Chocolate Awards. Voor 31 maart moeten ze hun dossier indienen en op 2 of 3 mei hun creaties indienen in bij de kantoren van PMG in Zedelgem. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de inspiratiedag op 31 mei 2022 in Ter Groene Poorte in Brugge.

Deze inspiratiedag staat in het teken van vakmanschap, inspiratie en innovatie. Er zijn onder andere presentaties over winkeldesign, productontwikkeling en inspiratiesessies.

 

Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.