IJssalon

De monumentale setting van Claudio’s IJssalon

Claudio's IJssalon
Foto: Koos Groenewold

Claudio’s IJssalon is gevestigd in het oude postkantoor van Apeldoorn. Achter de stalen deur van de oude kluis liggen geen bankbiljetten meer, maar grondstoffen voor ijs. Eigenaar Claudio Tabbers is blij met het monumentale pand. “Het heeft een prachtige uitstraling, het ademt geschiedenis. Elke Apeldoorner kent dit pand”, aldus Claudio.

Claudio’s IJssalon

Claudio komt uit de supermarktwereld. Een IJssalon was zijn grote droom. “Een ijssalon opzetten kunnen meer mensen. Maar het moeilijkste is een goede naam opbouwen. Dan moet je product ook top zijn. Kijk, er zat in dit pand geen ijssalon, ik kwam niet uit de ijswereld én ik kom als Nijmegenaar niet uit deze regio. Ik moest dus echt vanaf nul beginnen”, vertelt hij. Hij volgde de cursussen bij het IJscentrum-Wageningen en ging meedoen aan de vakwedstrijden. En met succes. In 2017 wordt zijn salon tweede in de categorie ‘Beste IJssalon van het jaar”.

48 ijssmaken

De basismix voor zijn ijs maakt Claudio zelf. “Het is de basis van ijs, dus zo kunnen we de smaakbeleving echt een eigen karakter geven.” Claudio gebruikt alleen natuurlijke kleurstoffen. Het fruit en noten voor zijn ijs haalt hij lokaal op de weekmarkt. In totaal liggen er 48 smaken in zijn vitrine. Dit zijn zowel klassieke als experimentele, zoals mascarpone/vijgen en Griekse yoghurt met honing en walnoten.

Kwaliteit

Het is Claudio gelukt om een goede naam op te bouwen. Zijn salon groeit ieder jaar. “Apeldoorners zijn een beetje afwachtend, kijken de kat uit de boom. Maar als ze eenmaal binnen zijn geweest, komen ze terug. Als het goed is, is het goed.” Voor de promotie zet Claudio in op online kanalen en social media. Dit laat hij over aan professionals. “Ik zeg altijd maar: iedereen zijn kwaliteit. Mijn kwaliteit is ijs maken, niet Facebook vullen.”

Meer weten over Claudio’s IJssalon? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs!, editie 43-2018. Nog geen abonnee? Bestel dan hier een gratis proefnummer aan!

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *