IJs

Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato

25 juli 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Markus Winkler via Unsplash

Mediterraans restaurant NENI en ijssalon Miuz Gelato Artigianale creëerden samen een nieuwe ijssmaak: hummus gelato. “Romig, fris een beetje zoet, en helemaal vegan.

Miuz Gelato Artigianale is een nieuwe ijssalon in Amsterdam aan de Overtoom. De Italiaan Carlo Petroni is de eigenaar en hij maakt ‘gelato’ in klassieke en nieuwe smaken. De nieuwe smaak hummus maakte hij samen met Boaz Peled van restaurant NENI. 

Het ijs is gemaakt met onder andere tahin, kikkererwten en citroen. Bij NENI gebruiken ze het ijs voor een limited edition dessert, gecombineert met krokante kadayif, halva & olijfolie.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?