Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato
Mediterraans restaurant NENI en ijssalon Miuz Gelato Artigianale creëerden samen een nieuwe ijssmaak: hummus gelato. “Romig, fris een beetje zoet, en helemaal vegan.
Miuz Gelato Artigianale is een nieuwe ijssalon in Amsterdam aan de Overtoom. De Italiaan Carlo Petroni is de eigenaar en hij maakt ‘gelato’ in klassieke en nieuwe smaken. De nieuwe smaak hummus maakte hij samen met Boaz Peled van restaurant NENI.
Het ijs is gemaakt met onder andere tahin, kikkererwten en citroen. Bij NENI gebruiken ze het ijs voor een limited edition dessert, gecombineert met krokante kadayif, halva & olijfolie.
Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen
Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.
Zo werkt alcohol in je ijs
Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.
Deelnemers Gouden IJscreatie bekend
Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.