Met Beko naar Sigep 2020

Sigep 2019_1

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Meer dan duizend standhouders presenteren er hun grondstoffen, machines en innovaties.

Beko organiseert van 19 tot en met 23 januari een compleet verzorgde reis naar Rimini en Bologna. Op het programma staat niet alleen de beurs, maar ook een bezoek aan drie ijssalon in Bologna en het Ferrari Museum in Maranello.

Sigep is een goede plaats om je te oriënteren als je wilt beginnen met ijs, wilt uitbreiden of restylen. Er staan standhouders van over de hele wereld. Op veel plekken zijn Nederlandse vertegenwoordigers aanwezig van Italiaanse en andere buitenlandse merken. Op Sigep vind je alles: : van ijsmachines, vriezers en vitrines tot ingrediënten, verpakkingen, bedrijfskleding, gereedschappen en winkelinrichting. Bij verschillende stands worden demonstraties gegeven. Daarnaast zijn er wedstrijden voor ijsbereiders, patissiers, chocolatiers en barista’s. Zoals de Gelato World Cup en Pastry Queen.

Meer informatie staat op de website van Beko.

Meer over
Lees ook
Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie...

Hoe snel smelt ijs?

Hoe snel smelt ijs?

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

IJs & co

IJs & co

Aniek Keijsers schreef dit kookboek Ijs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.