Stroopwafelijs in Italië

Meesterijsbereiders in Italie

Afgelopen week zijn de SVH Meesterijsbereiders naar het prestigieuze Sherbeth Festival in Catania, Sicilië afgereisd. Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence maakte deel uit van deze groep die Nederland vertegenwoordigde.

Vijftig ijsbereiders van over de hele wereld zijn naar het park Villa Bellini in Catania gekomen om tijdens het Sherbeth Festival hun beste ijscreaties en culinaire kunstwerken te laten proeven. De SVH meesterijsbereiders hebben ruim honderd bakken ijs gedraaid om alle bezoekers 30.000 stuks van dit heerlijke stroopwafelijs te laten proeven. Ze hebben het meeste ijs weg geschept van het hele festival maar helaas net niet gewonnen. Wel hebben ze een eervolle vermelding verdiend voor de meest professionele groep. “Het was een fantastische week met de collega’s. Zoals gezegd wordt ijs schept een band”, aldus de meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence.

Marcel Janssen IJssalon Florence

Dossiers
Lees ook
Nederlandse ijsmakers veroveren de Franse Auvergne

Nederlandse ijsmakers veroveren de Franse Auvergne

Vijf jaar geleden vertrokken Marc en Chantal met hun kinderen naar Frankrijk. Daar stortten ze zich, in het vulkanische gebergte van de Auvergne, op hun passie: ijs. Dankzij hun passie en doorzettingsvermogen krijgt hun Sancy Glaces-ijs een steeds grotere bekendheid.

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...

IJssalon Florence behaalt derde plaats in Rome

IJssalon Florence behaalt derde plaats in Rome

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft afgelopen weekend tijdens het Gelato Festival Next Generation 2019 in Rome de 3e plaats behaald. In het Villa Borghese park maakte hij zijn nieuwe smaak ‘apricot almond pie’, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato.