Stroopwafelijs in Italië

Meesterijsbereiders in Italie

Afgelopen week zijn de SVH Meesterijsbereiders naar het prestigieuze Sherbeth Festival in Catania, Sicilië afgereisd. Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence maakte deel uit van deze groep die Nederland vertegenwoordigde.

Vijftig ijsbereiders van over de hele wereld zijn naar het park Villa Bellini in Catania gekomen om tijdens het Sherbeth Festival hun beste ijscreaties en culinaire kunstwerken te laten proeven. De SVH meesterijsbereiders hebben ruim honderd bakken ijs gedraaid om alle bezoekers 30.000 stuks van dit heerlijke stroopwafelijs te laten proeven. Ze hebben het meeste ijs weg geschept van het hele festival maar helaas net niet gewonnen. Wel hebben ze een eervolle vermelding verdiend voor de meest professionele groep. “Het was een fantastische week met de collega’s. Zoals gezegd wordt ijs schept een band”, aldus de meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence.

Marcel Janssen IJssalon Florence

Dossiers
Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...

Variëren met variegato

Variëren met variegato

Vertaald vanuit het Italiaans betekent variegato ‘afwisselend’ of ‘gevarieerd’. Technisch gezien is een variegato, of in meervoud variegati, ook wel een soort vloeibare toevoeging die je over en tussen je gedraaide ijs lepelt of spuit. Je hebt veel verschillende types, maar het basisprincipe is het aanbrengen van een combinatie tussen een saus en een...