Stroopwafelijs in Italië

Meesterijsbereiders in Italie

Afgelopen week zijn de SVH Meesterijsbereiders naar het prestigieuze Sherbeth Festival in Catania, Sicilië afgereisd. Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence maakte deel uit van deze groep die Nederland vertegenwoordigde.

Vijftig ijsbereiders van over de hele wereld zijn naar het park Villa Bellini in Catania gekomen om tijdens het Sherbeth Festival hun beste ijscreaties en culinaire kunstwerken te laten proeven. De SVH meesterijsbereiders hebben ruim honderd bakken ijs gedraaid om alle bezoekers 30.000 stuks van dit heerlijke stroopwafelijs te laten proeven. Ze hebben het meeste ijs weg geschept van het hele festival maar helaas net niet gewonnen. Wel hebben ze een eervolle vermelding verdiend voor de meest professionele groep. “Het was een fantastische week met de collega’s. Zoals gezegd wordt ijs schept een band”, aldus de meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence.

Marcel Janssen IJssalon Florence

Dossiers
Lees ook
IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...