Eenentwintig teams van over de hele wereld gingen 28 januari op de beurs Sirha de strijd aan tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Het team uit Maleisië kwam als beste uit de strijd en mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Voor de 30e editie van dit kampioenschap moesten de deelnemers onder andere een volledig vegan dessert maken.

Team Maleisië

Het Maleisische team bestond uit suikerwerkspecialist Wei Loon Tan, chocoladespecialist Otto Tay en IJsspecialist Ming Ai Loi. De jury noemde hun optreden creatief en verrassend. Jurylid Gabriel Paillasson: "Het is de eerste keer dat Maleisië op het podium staat. Dit bewijst opnieuw dat als je hard werkt en een goede leermeester hebt,  je dit soort resultaten kunt bereiken. De presentatie van het team was geweldig en ze volgden de regels. Het is belangrijk voor mij dat de hele patisseriewereld zich ontwikkeld en alle teams hun niveau hebben verbeterd".

De tweede plaats ging naar het Japanse team. Italië belandde op de derde plaats. Maleisië behaalde naast het goud, ook nog de meeste punten op het gebied van smaak en kreeg daarom ook de Vase de Sèvres-prijs. Andere prijzen die werden uitgereikt waren:

  • IJssculptuurprijs: Victor Dagatan, USA
  • Chocoladeprijs: Justin Williams, Australië
  • Suikerwerkprijs: Jamie Houghton, Verenigd Koninkrijk
  • Team spirit: Australië
  • Beste promotiecampagine: Chili
  • Persprijs: Australië
  • Beste poster: Marokko

Coupe du Monde de la Pâtisserie

Iedere twee jaar vindt tijdens Sirha de grote finale van de  Coupe du Monde de la Pâtisserie plaats. Gabriel Paillasson is de bedenker van deze wedstrijd, die team van patissiers over de hele wereld aantrekt. Ieder team moet bestaan uit een chocolade-, dessert- en suikerwerkspecialist.

Altijd op de hoogte blijven?