Machinefabrikant ZELA bestaat 40 jaar

27 augustus 2020

Machinefabrikant bestaat dit jaar veertig jaar. Het bedrijf breidde zich sinds 1980 uit van fabrikant tot een eenvoudige handspuitmachine tot een leverancier van wereldwijde bakkerijen.

Ontwikkeling

In 1980 kwam de eerste ZELA machine op de markt, de Compton. Dit was een handspuitmachine voor het invetten van bakvormen voor de kleinere bakker. In korte tijd ontwikkelde ZELA machines voor kleine ambachtelijke bakkers tot aan industriële bakkers wereldwijd. In de beginjaren waren de machines van staal, maar al snel veranderde dit in hygiënischer roestvrijstaal.

Merknaam

Peter Eversdijk, eigenaar ZELA: “In 40 jaar tijd is ZELA uitgegroeid tot een bekende merknaam voor het invetten en sprayen in de bakkerij. De technologische ontwikkelingen en het design is in die 40 jaar niet stil blijven staan. Dit willen we graag aan de bakkers laten zien waarbij we de nieuwste spraytechnologie van de ZELA machines demonstreren. Het groots vieren laten we in deze coronatijd aan ons voorbij gaan daarom komen onze vertegenwoordigers langs om dit te demonstreren. Hierbij wordt het gebruiksvoordeel en -gemak van de machine toegelicht.” Bakkers die in een demonstratie geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven op de website.

Altijd op de hoogte blijven?