Luc Blok nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders

Luc Blok_Foto via Clara

Met ingang van november is Luc Blok de nieuwe voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Daarmee neemt hij het stokje over van Theo Clevers, die maar liefst negen jaar zitting nam op de voorzittersstoel.

Officieel behoudt een bestuurslid van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn functie voor maximaal twee termijnen van drie jaar. Maar door wederzijdse tevredenheid werd er drie jaar geleden voor een verlenging gestemd. En zo waren Theo Clevers en Luc Blok gedurende negen jaar respectievelijk voorzitter en secretaris van het Gilde. Aan dit tijdperk komt nu een einde, zo stelt Blok. “De voornaamste reden voor Theo is dat hij sinds hij met pensioen is, niet meer dagelijks op de werkvloer staat. Hij vindt dat de voorzitter iemand moet zijn die wel nog actief is in het ijswezen. Het leek ons allen een logische zet dat ik de stap maakte van secretaris naar voorzitter.”

Goede combi

Blok, die twee jaar geleden zijn ijssalon Luciano in Wassenaar overdroeg aan de uitbaters van Luciano Delft, staat nog dagelijks in de ijskeuken in Wassenaar. Daarnaast is hij eigenaar van de Luciano-vestiging op Bonaire en franchisegever van het groeiende aantal Luciano ijssalons. Hij geeft verder aan dat zijn nieuwe rol als voorzitter goed te combineren is met zijn andere bestuursfuncties. Hij duidt daarmee op zijn rol als bestuurslid bij onder meer Stichting NL IJs.

De vacante positie voor secretaris was al snel ingevuld door Mark van Gaal, van IJs & Spijs in Haps. Caroline Kooij blijft aan als penningmeester van het Gilde. “Als SVH Meesterijsbereider zet je je in voor de ijsbranche”, besluit Blok. “Deze wisseling van de wacht verliep dan ook moeiteloos.”

 

 

Dossiers
Lees ook
Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Eerste dag IJs-Vak in teken van de SVH Meesterijsbereiders

Eerste dag IJs-Vak in teken van de SVH Meesterijsbereiders

De eerste dag van IJs-Vak stond in het teken van de SVH Meesterijsbereiders. De dag begon met een ijsontbijt voor de bezoekers op het wedstrijdplein en daarna gingen de meesters de strijd met elkaar aan. Hans Kennis won het beste meesterlijke ijsje, Alfons Graumans en zijn pupil Myrne Meulendijks wonnen de mysterybox challenge en tot slot mocht Jacques...

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...