Luc Blok is Vakman van het Jaar

9 februari 2012

Luc Blok, ambachtelijk ijsbereider van IJssalon Luciano’s uit Wassenaar, heeft tijdens de IJsvak 2012 de titel ‘Vakman van het Jaar’ gewonnen. Hiermee heeft Luc Blok laten zien het ijsvak volledig in de vingers te hebben en de mooiste en lekkerste ijscreaties te maken. Deze titel is dit jaar voor de eerste keer uitgegeven!

Blok maakte een ijscreatie genaamd La Dolce Vita: een coupe die staat voor luxe en decadentie. "Mijn coupe straalt goud uit", vertelde hij de jury.

De SVH Meesterijsbereider deed meer dan twintig keer mee aan de vakwedstrijden. Vorig jaar werd hij derde met de IJscreatie en in 2006 scoorde hij het tot IJssalon van het Jaar.

Naast 'Vakman van het Jaar' is Blok met zijn ijssalon Luciano's ook genomineerd voor IJssalon van het jaar. Samen met vier andere ijssalons (Van der Poel IJs, Jo's IJssalon, IJscafé Holland en De Parel) zit hij in het traject IJssalon van het Jaar, dat tot 19 maart duurt. Op 19 maart wordt op het IJscentrum Wageningen bekendgemaakt wie een jaar lang de titel IJssalon van het Jaar mag dragen.

Altijd op de hoogte blijven?